Este un fruct acrisor ce se cultiva toamna incepand cu sfarsitul lunii august.
In primul rand este puternic antioxidant.
Contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele si mai mult betacaroten decat morcovii + o gramada de alte vitamine cum ar fi A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F.
Putem face ceai, sirop, tinctura sau ne putem desfata cu o gramada de lotiuni pe baza de catina.
Noi am facut un sirop care ne-a iesit asa de bun ca l-am terminat in doua zile. Tocmai am mai pus o tura.
Reteta este foarte simpla.
1. proportie de 1: 1 miere:catina spalata si curatata se pune la blender
2. se stoarce sucul cu un tifon sau o punga de strecurat
3. se pune in sticle de sticla(!) la firgider
4. se serveste 1 deget de sirop la un pahar cu apa si gheata, bestial de bun!
Pulpa ramasa dupa strecurat nu se arunca, se pune la macerat 20 de zile cu o lingurita de polen proaspat si putina miere.
O lingurita de acest "piure" magic in fiecare dimineata iti face un sistem imunitar rezistent la toti virusii de peste iarna!
Siropul se consuma intr-un ritm fantastic mai ales daca ai musafiri, asa ca sigur vom mai face toamna asta.
Costuri:
* In piata Matache am gasit 1kg de catina cu 10ron.
* Miere tot din Matache de la "vedeta" de pe facebook Mieraria Bodnariu 16ron/500g de salcam
Si o poza sa ma credeti pe cuvant :D
Daca ati mai auzit si de alte retete cu catina, dati un semn ;)