Bebeluşii plimbăreţi: Diana(3 luni fix), Eva(4 luni), Irina(1 an), Daria(5 luni 2 sapt), Tudor(5 luni), David(6 luni), Darie(6 luni 2 sapt), Andrei(7 luni)
Perioada: 2-3 aprilie
Locaţia: pe lângă Râşnov
Cazare: Pensiunea Verde-Crud
A fost nebunie maximăăăăăăă! Bebeluşii au stat pe iarbă la aer curat, s-au târât la propriu să mai prindă câte-o jucărie, s-au dat în leagăne şi au stat la pozat în hamac. Mămicile au schimbat păreri, au făcut comparaţii("al meu nu face, al tău deja face ?!"), au mai aflat una alta despre diversificare. Tăticii au avut şi ei de dezbătut teme aprinse, au bucătărit cot la cot cu consoartele lor, iar seara au pus de-un poker profesionist.
Am participat şi la un mini-curs de escalada la stâncă. La inceput mămicile au fost puţin timide, dar apoi şi-au mai făcut curaj şi nici una nu s-a lăsat mai prejos. Unele dintre ele au fost asa de incantate de au zis că îşi vor face abonament la panou :D
Per general, bebeluşii au fost foarte cuminţi, n-au plâns cine ştie ce, iar noaptea s-a dormit chiar foarte bine. Nu ştiu daca aerul tare să fi fost motivul sau poate pentru că 6 din ei mai erau alăptaţi la sân la cerere ? :)
Sling-urile, wrap-urile şi manducile ne-au prins foarte bine. Ne-am plimbat prin împrejurimi, am avut mâinile libere pentru a mai face una alta, i-am simţit aproape pe bebeluşii noştri, iar unii din ei au şi adormit aşa frumos ... :)
[slideshow]
Tuesday, April 26, 2011
Tuesday, April 19, 2011
Scutece refolosibile
De câteva luni bune am renunţat total la scutecele de unică folosinţă. Foarte rar se întâmplă să mai rămânem în pană.Am luat la început de diferite tipuri să testăm cu care ne înţelegem mai bine. Am fost plăcut surprinsă să descopăr că sunt foarte uşor de folosit, iar unele arată chiar ca un scutec de unică folosinţă. Nu a fost deloc complicat să le spăl, că doar trăim în vremuri cu maşină de spălat şi pe zi ce trece am devenit tot mai mulţumită de ele.
Dacă ar fi să enumăr trei motive pentru care am ales scutecele refolosibile, astea ar fi:
1. Sănătate
Materialele(bumbac organic, cânepă, fibră de bambus, PUL) din care sunt facute scutecele refolosibile sunt de bună calitate pentru a nu irita pielea bebeluşului şi pentru a rezista la multe spălări, peste 3000. Pielea bebeluşului nu mai intră în contact cu tot felul de chimicale şi astfel eu stau liniştită că nu voi auzi peste câţiva ani că s-a descoperit că vreun compus chimic din "pampers" produce nu ştiu ce dezechilibru hormonal sau este cancerigen cum s-a aflat recent despre dioxină şi parabeni.
2. Ecologie
In primele trei luni când am folosit exclusiv scutece de unică folosinţă am aruncat pungi întregi de gunoi. S-a nimerit în perioada aia să fie şi "Let's do it in România". Nu ştiu dacă a fost cu intenţie, dar mai mulţi prieteni mi-au spus că 80% din gunoiul strâns de ei erau scutece de copii şi bătrâni.Erau munţi aruncaţi peste tot. Un copil are nevoie în medie de şapte scutece pe zi până la aproximativ doi ani jumate, aşadar vreo 6000 de scutece vor ajunge la gunoi. Şi aceste scutece se dezintegrează în cel puţin 100 de ani, alţii spun chiar 500.
3. Economie
Dacă ar fi să facem un calcul pentru o medie de 7 scutece pe zi, un pachet care conţine 70/80/90 de bucăţi în funcţie de greutatea copilului ne-ar ţine cam două săptămâni. Un pachet costă în medie 70ron, deci pe lună ar trebui să scoatem din buzunar cam 140ron , iar într-un an 1680ron. In doi ani jumate ajungem lejer la suma de 4200ron, hai 4000ron să fie uşor de ţinut minte.
Acu să trecem la textile. Pe toate scutecele am dat 1200ron şi am vreo 14. Diferenţa se vede clar, chiar şi dacă l-aş fi invăţat pe bebeluşul meu să meargă la oliţă de la un an. Şi mai e de precizat, că aceste scutece le voi putea folosi şi la următorul copil :)
Scutecele textile sunt de mai multe tipuri, in funcţie de numărul de straturi de material din care sunt făcute:
AIO(All-In-One)
Cu buzunar
Tradiţionale
Scutecele textile se spală în maşina de spălat cu un detergent natural, fără balsam sau clor.
Mai exact, se pune în maşina de spălat
* un săculeţ de bumbac sau o şosetă cu patru nuci de săpun(printre scutece)
* 50ml de oţet de 9 grade şi scutecele vor deveni mai moi şi fără miros de oţet(în locul unde se pune balsam)
* opţional pentru albire, 1 lingură de bicarbonat de sodiu(în locul unde se pune detergentul)
Se recomandă să se spele la 60 de grade. Asta e tot! :)
Scutecele refolosibile murdare se ţin într-o găleată cu câteva picături de ulei antibacterial Tea Tree.
Subscribe to:
Posts (Atom)